Sign In

Неђо Трнинић – министар саобраћаја и веза

Објављено:

Рођен је 1956. године у Рамићима, у општини Кључ.

Машински факултет је завршио у Бањалуци. Радио је као професор у Средњошколском центру у Кључу, те имао руководеће позиције у привреди – као управник производње у Фабрици масивног намјештаја ''Превија'' у Кључу, технички руководилац електромашинског одржавања у Руднику олова и цинка ''Сасе'' Сребреница, а потом и технички директор у Фабрици за прераду лаких, обојених и племенитих метала ''11. март'' у Сребреници.

Од 2000. године до 2014. године радио као генерални директор Фабрике за поцинчавање д.о.о. Сребреница, која је у више наврата награђивана као једна од најуспјешнијих компанија у Републици Српској.

Носилац је низа признања Привредне коморе Републике Српске за заслуге у привреди.

Предсједник је Савјета Подручне привредне коморе Бијељина и члан Управног одбора Привредне коморе Републике Српске за област металне индустрије.

До 2011. године стални судски вјештак машинске струке.

Био је одборник у Скупштини општине Братунац од 1997. до 2010. године, а од 2010. до 2014. године и посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Учесник је Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске од 1992. до 1995. године.

Од 2014. године обавља функцију министра саобраћаја и веза у Влади Републике Српске,  а 2017. године Дирекцијa европске агенције за избор и промоцију најменаџера и најкомпанија додијелила му је признање за „Најминистра у Републици Српској".

Живи у Братунцу, ожењен, отац два сина, дјед двоје унучади.

По националности је Србин.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.