Sign In

Ђорђе Поповић - министар саобраћаја и веза

Објављено:

Рођен је 30. јануара 1970. године у Тузли.

Основну школу завршио је у Лопарама, а  средњу Машинско-саобраћајну школу у Тузли.

Универзитетску диплому стекао је на Факултету техничких наука у Новом Саду 1995. године у звању дипломирани саобраћајни инжењер. На истом факултету 2006. године стиче академско звање дипломирани инжењер саобраћаја – мастер.

Mагистрирао је 2011. године на Саобраћајном факултету у Добоју, Универизитет Источно Сарајево, а 2015. године је на истом факултету одбранио докторску дисертацију на тему „Модел за унапређење транспортне услуге у Поштама Српске“ и стекао звање доктора техничких наука - област саобраћаја.

Од 1996. године до 2000. године био је запослен у Министарству унутрашњих послова Републике Српске, а од 2000. године до 2008. године у Полицији Брчко дистрикта, гдје је обављао дужности командира Полицијске станице за безбједност саобраћаја Брчко, инспектора Унутрашње контроле, командира Полицијске станице Брчко, командира Јединице опште полиције и командира Јединице саобраћајне полиције.

У току професионалне каријере обављао је и дужност замјеника директора предузећа Протерм“ Костајница, савјетника замјеника министра транспорта и комуникација БиХ, директора Јавне установе „Академска и истраживачка мрежа“ Републике Српске, директора предузећа „Рудник и термолекетрана Угљевик" и народног посланика у Народној Скупштини Републике Српске.

Ангажован је на Саобраћајном факултету у Добоју у звању доцента, од јула 2016. године.

Као аутор и коаутор објавио је преко 20 радова на теме из саобраћајног инжењерства у часописима и зборницима радова, уџбеник и приручник.

За министра саобраћаја и веза Републике Српске именован је у фебруару 2020. године.

Ожењен, отац двоје дјеце.

По националности је Србин.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.