Sign In

Гашић: Наставак пројеката на Јахорини, али и другим планинама

Објављено:

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је Срни да ће се у наредном периоду наставити са реализацијом пројеката који ће Јахорину, али и планине Kозару и Требевић, учинити примамљивим за туристе током цијеле године, а не само зими.

Гашићева је рекла да је пандемија вируса корона погодила сектор туризма у цијелом свијету и узроковала губитке у том сектору који се мјере милијардама долара и да таква ситуација није мимоишла ни Српску, гдје је у прошлој години број долазака и ноћења туриста преполовљен у односу на 2019.годину. Додала је да је прошла година, што се тиче сектора туризма, добро почела, када је у прва три мјесеца забиљежена рекордна посјећеност која је указивала на позитивне трендове раста туристичког промета у Српској, што заустављено пандемијом вируса корона

Она је истакла да је Влада Републике Српске кроз пројекат туристичких ваучера помогла опстанку сектора туризма погођеног пандемијом вируса корона, који је неминовно био усмјерен махом на домаће туристе и да је од почетка пројекта, односно од 15. јуна прошле године до сада грађанима издато више од 28.500 туристичких ваучера за боравак у угоститељским објектима за смјештај широм Српске.

Према њеним ријечима, улагања у Јахорину као туристичку дестинацију допринијела су да ова олимпијска планина буде атрактиван центар зимског туризма у региону, о чему свједочи и попуњеност капацитета на овој дестинацији. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.