Sign In

Приједлог Стратегије развоја туризма Републике Српске за период 2021-2027. година - јавне консултације

Објављено:

​Министарство трговине и туризма Републике Српске отпочело је у априлу 2021. године активности на изради Стратегије развоја туризма за наредни седмогодишњи период.

У сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој (УСАИД), као стратешким партнером у овом пројекту, у току априла и маја 2021. године организоване су радионице Фокус група за израду стратегије у неколико градова Републике Српске, у којима је учествовало више од 120 предстваника туризма и угоститељства.

Стратегија је базирана на неколико значајних стубова и циљева – креирање подстицајног окружења за развој туризма, анализа потреба за људским ресурсима и кадровима у туризму, развој туристичког производа и туристичке понуде Републике Српске и развој дестинацијског маркетинга и промоције дестинација.

Значајан допринос у израду стратешког документа, али и креирање стратешког оквира, уз УСАИД пројекат Туризам који је конципирао неке од значајних параметара и израдио свој приједлог стратешког документа који је уступљен Министарству, дали су:

- Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву,

- Привредна комора Републике Српске,

- Унија удружења послодаваца Републике Српске и

- Удружење послодаваца туризма и угоститељства "Хорека РС".

Приједлог Стратегије развоја туризма Републике Српске за период 2021-2027. година налази се у прилогу странице и доступан је за јавне консултације од данас, 01.12.2021. године, до сриједе, 15.12.2021. године. Молимо Вас да Ваше коментаре, сугестије и приједлоге доставите на адресу mtt@mtt.vladars.net.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.