Sign In

Размотрити могућности успостављања чартер летова за Египат

Објављено:

​Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић разговарала је данас у Бањој Луци са амбасадором Арапске Републике Египат у БиХ Јасером Абделрахманом Али Сороуром.

Тема састанка било је повезивање туристичке привреде Републике Српске и Египта, са посебним освртом на могућност увођења чартер летова из Бање Луке за египатска љетовалишта.

Састанку су присуствовали и директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић, директор Аеродрома Бања Лука Милан Рачић, предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић, секретар Удружења трговине и туризма у Привредној комори Републике Српске Драгана Шобот и представници Асоцијације туристичких агенција Републике Српске Зоран Прерадовић и Младен Рачић.

Амбасадор Сороур је присутне упознао са планираним активностима из области туризма који чини изузетно важан дио привреде Египта, с обзиром да ова држава посједује изузетне туристичке потенцијале који су годинама препознати од стране туриста из Републике Српске.

Представници Републике Српске исказали су спремност да у наредном периоду предузму активности на креирању посебних аранжмана и пакета путем којих би понуду Републике Српске представили на египатском тржишту.

На састанку је договорено да у наредном периоду буду организоване конференције на којима ће учествовати представници туристичког сектора Републике Српске и Египта, на којима ће бити презентоване понуде двије земље, те размотрени конкретни модели сарадње за наредни период.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.