Sign In

Издата 1522 туристичка ваучера

Објављено:

​У Републици Српској су у периоду од 15. јуна до 03. јула ове године издата 1522 туристичка ваучера за субвенционисање смјештаја у угоститељским објектима. Тиме је кроз пројекат додјеле туристичких ваучера грађанима генерисано око 12.000 ноћења у угоститељским објектима за смјештај на подручју Републике Српске.

Према досадашњој евиденцији која се води у Министарству трговине и туризма, највећи број издатих ваучера односи се на смјештај који је у туристичкој понуди у бањским центрима широм Републике Српске, а велика је заинтересованост и за одмор у природи и боравак на отвореном који су у понуди у Националном парку „Сутјеска", као и за туристичку понуду града Требиње, те етно-села „Станишићи" у Бијељини.

Право пријаве за додјелу туристичког ваучера у износу од 100 КМ има сваки пунољетни грађанин Републике Српске који има мјесто пребивалишта на подручју Републике Српске (укључујући и грађане Брчко дистрикта који имају држављанство Републике Српске), а који изврши резервацију у угоститељском објекту за смјештај у минималном трајању од 3 ноћења. Подношење пријаве за ваучер грађани могу да остваре до 10.11.2020. године, а коришћење ваучера је предвиђено до 15.11.2020. године.

Према евиденцији на дан 03.07.2020. године, пријављена су 64 угоститељска објекта за смјештај у којима је могуће извршити резервацију, као и 24 туристичке агенције посредством којих је могуће одабрати туристички пакет аранжман за боравак на дестинацијама у Републици Српској.

Евиденција угоститељских објеката и туристичких агенција свакодневно се ажурира и доступна је на интернет страници Министарства (www.mtt.vladars.net). Сви угоститељски објекти  и туристичке агенције, који су заинтересовани да учествују у пројекту и који испуњавају прописане услове, имају право да се пријаве Министарству трговине и туризма до 01.11.2020. године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.