Sign In

Одржан састанак у Привредној комори

Објављено:

Министар трговине и туризма Сузана Гашић присуствовала је данас састанку са представницима туристичких агенција, угоститеља – пружаоца услуге смјештаја и Подручне привредне коморе Бањалука, на којем је разговарано о могућностима увођења туристичких ваучера за субвенционисано плаћање смјештаја у Републици Српској.

 

Разговарано је о начину и условима коришћења ваучера, критеријумима за додјелу ваучера, као и другим питањима од значаја за реализацију овог пројекта.

 

Потврђено је да ће бити расписан јавни позив путем којег ће се достављати пријаве ради учешћа у реализацији додјеле ваучера за субвенционисано коришћење услуге смјештаја у угоститељским објектима у Републици Српској, као и јавни позив који ће бити упућен грађанима који имају пребивалиште на територији Републике Српске.

 

Право учешћа на јавном позиву имаће угоститељи и туристичке агенције који испуњавају одређене услове који ће бити наведени подзаконским актом, а право на пријаву за додјелу ваучера имаће сваки пунољетни грађанин који испуњава услове који ће бити прописани подзаконским актом.

 

Ваучер у износу од 100,00 КМ корисник ће моћи једном у току 2020. године користити за плаћање услуге смјештаја у угоститељском објекту за смјештај ван мјеста његовог пребивалишта.

 

Средства за субвенционисање смјештаја у угоститељским објектима у Републици Српској биће коришћена из Компензационог фонда Републике Српске.

 

На састанку, који је одржан у просторијама Подручне привредне коморе Бањалука, истакнуто је да је циљ увођења ваучера подстицање развоја туризма у Републици Српској и подршка овој грани привреде, као и мотивисање домаћих туриста да годишњи одмор проведу у својој земљи.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.