Sign In

Радно вријеме трговинских и угоститељских објеката до 25.05.2020. године

Објављено:

Републички штаб за ванредне ситуације, с циљем превенције ширења вируса корона на територији Републике Српске, донио је Закључак о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Републици Српској у смислу прописивања мјера које се односе на рад субјеката у области трговине и угоститељства.

 

У Закључку који је донесен наведено је да се до 25.05. ове године забрањује рад базенима, „wellness“ и спа центрима посебно и у склопу угоститељских објеката за смјештај. Закључком је наведено да се ограничава рад до 25.05. ове године у временском периоду који не нарушава трајање полицијског часа за: трговине на велико; трговине на мало прехрамбеном и непрехрамбеном робом; субјектима који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача; угоститељским објектима за исхрану и пиће; субјектима који врше доставу хране ако су регистровани  за обављање те дјелатности; бензинским пумпама и плинским пумпним станицама за дио пумпе и станице у којем је смјештен продајни и угоститељски објекат, а без временског ограничавања рада када је у питању продаја горива, других нафтних деривата и плина. Наведеним Закључком ограничава се рад до 25.05. ове године за тржнице на велико и тржнице на мало (пијаце) у периоду од 07.00 до 15.00 часова, те рад за сточне пијаце у периоду од 06.00 до 13.00 часова.

 

До 25.05.2020. године угоститељи који послују у  угоститељском објекту за смјештај могу без временског ограничења пружати услуге смјештаја, као и услуге исхране и пића гостима и трећим лицима у временском периоду који не нарушава трајање полицијског часа.

 

Сви субјекти су дужни да организују рад уз обавезно предузимање мјера прописаних у Упутству ЈЗУ "Институт за јавно здравство Републике Српске" за спречавање појаве и ширења корона вируса на радном мјесту (https://phi.rs.ba/index.php?view=clanak&id=974), као и да самостално обављају дезинфекцију пословних простора.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.