Sign In

Потписан Уговор о преносу права својине на земљишту ради реализације пројекта изградње „Tуристичко-рекреационо-излетничког центра на Бусији“

Објављено:

​Министар трговине и туризма Сузана Гашић, у име Владе Републике Српске, потписала је Уговор са директором „Green Hills" д.о.о. Лопаре Светозаром Остојићем, којим се уступа право својине на земљишту, ради изградње „Туристичко-рекреационо-излетничког центра на Бусији", на планини Мајевица. Претходно је „Green Hills" д.о.о. Лопаре обезбиједио банкарску гаранцију  за добро извршење посла у износу од 100.000,00 КМ.

Потписивање Уговора услиједило је након што је Влада Републике Српске донијела Одлуку о утврђивању посебног интереса за непокретности у својини Републике Српске, ради реализације пројекта изградње „Tуристичко-рекреационо-излетничког центра на Бусији", на планини Мајевица, као пројекта од значаја за развој туризма.

У првој фази реализације планирана је изградња ресторана у централном дијелу са 350 мјеста, кафе ресторана на ски-стази са 250 мјеста, култивисање два до три језера димензија око 50 метара у пречнику, изградња 4 етно куће, торња са видиковцем, ски-стазе са ски-лифтом, трим стазе у дужини 3 километра, бициклистичке стазе у дужини од 10 километара, спортских терена, те паркинг простора. Друга фаза подразумијева изградњу вјештачке боб стазе, санкалишта, огледног мајевичког домаћинства, планинарског дома, етно пијаце, сувенирнице, пицерије, 20-30 бунгалова, хотела, спа-центра, отвореног базена и сл. Трећа фаза подразумијева наставак градње хотелских објеката, алпин костера (боба на шинама), адреналинског парка, хелиодрома и споменика.

Реализацијом овог пројекта на локалитету Мајевица створиће се нови туристички производ и унаприједити укупна туристичка понуда источног дијела Републике Српске.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.