Sign In

Састанак са представницима данске агенције за консултанске услуге у области спортског туризма и данског кошаркашког клуба „Хорсенс“

Објављено:

Министар трговине и туризма Сузана Гашић разговарала је данас, у Бањалуци, са представником данске агенције за консултанске услуге у области спортског туризма Гертом Микелсеном и предсједником данског кошаркашког клуба „Хорсенс“ Ленартом Јенсеном.

На састанку је разговарано о туристичким потенцијалима Републике Српске у области спортског туризма. Разговарано је и о хотелским капацитетима, инфраструктури за потребе различитих врста спортова, условима за спортисте свих категорија, као и о додатним садржајима који су у понуди у Републици Српској.

Микелсен и Јенсен упознали су Гашићеву са својим радом и активностима довођења спортских екипа на припреме у европске земље, при чему је посебно било ријечи о организацији спортских припрема за пливаче. У складу с тим су се распитивали за услове у Републици Српској, за коју, како су истакли, постоји велики интерес.

Гашићева се захвалила на интересовању за успостављање сарадње, упознавши представнике из Данске са свим туристичким капацитетима који се могу везати за спортски туризам. Она је, том приликом, навела градове, те бањску понуду, као и понуду Јахорине и Националног парка „Козара“ који могу одговорити захтјевима у погледу одржавања припрема за спортске екипе.

На састанку је потврђено да је у наредном периоду потребно радити на повезивању свих релевантних субјеката који би могли одговорити потребама развоја спортског туризма у Републици Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.