Sign In

Туристичка понуда Републике Српске на Међународном сајму туризма у Београду

Објављено:

Туристичка понуда Републике Српске представљена је и ове године на Међународном сајму туризма који се 42. годину заредом одржава у у Београду. На излагачком простору Туристичке организације Републике Српске представљена је туристичка понуда свих дестинација Републике Српске,  од Требиња до Новог Града.

Отварању сајма присуствовали су савјетник министра трговине и туризма Драган Талић, те помоћници министра Душанка Тегелтија и Далибор Панић.

Талић је, том приликом, истакао да је ријеч о сајму који има међународни карактер и на којем учествује више од 40 земаља. „Настојимо да што више представимо Републику Српску. Представљен је, између осталих, Олимпијски центар "Јахорина" - понос Републике Српске, који је, захваљујући улагању Владе Републике Српске, доживио експанзију. Министарство трговине и туризма ради тренутно на правилнику о рафтингу, који је веома значајан туристички потенцијал Српске, јер имамо три ријеке и велику понуду, а и велику посјећеност, посебно из Србије“, рекао је Талић. Он је истакао значај учешћа туристичких радника из Републике Српске на сајму, чији је овогодишњи слоган „Пут под ноге“.

На сајму, који траје до недјеље, 23. фебруара, биће представљене туристичке организације из Сребренице, Бањалуке, Дринића, Невесиња, Бијељине са Бањом „Дворови", Новог Града, Билеће, Рогатице, Сокоца, Козарске Дубице, Шековића, Приједора, Лакташа и Теслића. Представиће се и Етно-село „Станишићи" из Бијељине, Здравствено-туристички центар „Бања Врућица", компанија „Боксит" из Милића, „Љекобиље" из Љубиња, Расадник „Нешковић" из Братунца, хотел и дестилерија „Монограм" и Туристичка агенција „Асамо тур" из Требиња.

У оквиру сајма истовремено су организоване још три манифестације - 11. Међународни сајам вина, 16. Сајам сувенира „Види Србију“ и 16. Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство. На сајму вина „Беовајн 2020" представљени су и винари и виногради из Републике Српске: Подрум „Вукоје", Подруми манастира Тврдош, Вински подрум „Анђелић", Винарија „Јунгић", Вински подрум „Секуловић", Винарија „Бањац", Подрум вина „Руњевац", Вински подрум „Аћимовић", Винарија „Ђелмо" и Винарија „Пајић".Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.