Sign In

Гашић - Кошарац: Радити на позиционирању и промоцији понуде и привредних субјеката из Српске на трећим тржиштима

Објављено:

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић разговарала је данас у Бањој Луци са министром спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Сташом Кошарцем.

Гашићева и Кошарац разговарали су о значају пројекта „Отворени Балкан" и могућностима што успјешнијег позиционирања привредних субјеката из Републике Српске на тржиштима обухваћеним овим пројектом, те могућностима реализације „Зелених коридора" према Европској унији, чиме би се олакшало пословање и спољнотрговинска размјена између Републике Српске и земаља Европске уније.

Говорећи о актуелним питањима и трендовима у области трговине, Гашићева и Кошарац разговарали су о електронској трговини и креирању законског оквира за регулацију овог вида трговине, како по питању унутрашње, тако и спољне трговине и промета.

На састанку је било ријечи о могућности увођења диференциране стопе ПДВ-а на туристичке услуге, као и о пројектима међународних организација за помоћ и подршку туристичком сектору, с фокусом на санирање негативних посљедица пандемије вируса корона.

Истакнуто је да је туризам у Републици Српској претрпио значајне посљедице и штете усљед пандемије вируса корона, те да у наредном периоду сви укључени субјекти треба да уложе заједничке напоре како на опоравку сектора, тако и да промоцији и позиционирању туристичких потенцијала Републике Српске на регионалном и међународном тржишту.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.