Sign In

Oбјављен Јавни позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру друге фазе пројекта Виа Динарика

Објављено:

Јавни позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру друге фазе пројекта Виа Динарика расписан је јуче, 08.09.2020. године, и отворен је до сриједе, 07.10.2020. године, у 16.00 часова.

Позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава једна је од активности у оквиру друге фазе пројекта Виа Динарика, који имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација у БиХ (УНДП БиХ), уз финансијску подршку Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД БиХ) и Агенције за развојну сарадњу Републике Италије (АИЦС).

Друга фаза овог пројекта се проводи у сарадњи са домаћим партнерима – Министарством трговине и туризма Републике Српске, Министарством спољне трговине и економских односа БиХ, Федералним министарством околиша и туризма, локалним властима, невладиним и приватним сектором активним у туризму.

Иницијатива Виа Динарика има за циљ промоцију значајних природних и културних ресурса подручја Западног Балкана, омогућавање развоја авантуристичког туризма, те очување планинских подручја, културе и предјела који представљају оазу нетакнуте природе у Европи.

Јавни позив односи се на сљедеће јединице локалне самоуправе: Босански Петровац, Гацко, Kоњиц, Мостар, Мркоњић Град, Посушје, Приједор, Прозор-Рама, Равно, Рудо, Соколац, Столац и Требиње, а циљ му је да додатно допринесе развоју иницијативе Виа Динарика, као и опоравку од пандемије вируса корона која је највише погодила сектор туризма.  

Јавни позив односи се на двије приоритетне области:

  • Приоритетна област 1: Побољшање услова и проширење капацитета туристичких смјештајних објеката
  • Приоритетна област 2: Унапређење постојећих и повећање разноликости туристичких услуга у области туризма у природи (културног, историјског, спортско-рекреативног и авантуристичког туризма и слично).

Јавни позив и све потребне смјернице и обрасци доступни су на линку: https://procurement-notices.undp.org/view_notice.cfm?notice_id=69876.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.