Sign In

Од сутра на снази Уредба о измјенама и допунама Уредбе о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима

Објављено:

Уредба о измјенама и допунама Уредбе о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима објављена је данас, 21.08.2020. године, у Службеном гласнику Републике Српске и ступа на снагу наредног дана од објављивања.

Влада Републике Српске усвојила је на 84. сједници Уредбу о измјенама и допунама Уредбе о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима, којом се врше измјене и допуне основног текста Уредбе о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима на начин да се смањује услов по питању потребног броја ноћења за кориштење туристичког ваучера.

Предложеном измјеном један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом.

На овај начин смањује се прописани број ноћења потребних за остваривање права на додјелу туристичког ваучера, јер је према раније прописаним условима било потребно реализовати три ноћења за један, односно четири ноћења за два ваучера.

Подсјећамо, право на додјелу туристичког ваучера у вриједности од 100,00 КМ остварују сви пунољетни грађани Републике Српске, а ваучер је могуће искористити једнократно до 15. новембра 2020. године за плаћање услуге смјештаја (ноћење са доручком).
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.