Sign In

У Републици Српској код укупно 59 особа потврђено присуство новог вируса корона

Објављено:

​Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији, објављеног јуче у поподневним часовима, у Републици Српској лабораторијским анализама у Институту за јавно здравство Републике Српске потврђено је присуство новог вируса корона код 14 особа. Све особе су у кућној изолацији и са благим симптомима. Ријеч је о осам мушкараца и шест жена. Једанест особа је из Бањалуке, један из Дервенте, један из Челинца, једна особа је из Градишке. Данас је тестирано укупно 45 особa.

У Републици Српској до сада је потврђено 59 случајева позитивних на нови вирус корона. (Бањалука-45, Челинац-3, Лакташи-2, Србац-1, Прњавор-1, Рибник -1, Модрича-1, Козарска Дубица-1, Приједор-1, Бијељина-1, Градишка-1 и Дервента-1). Све особе су стабилног здравственог стања.

Тренутно су у Републици Српској под здравственим надзором 11.695 особа које су допутовалa из подручја захваћених вирусом SARS-CoV-2.

Из здравственог надзора изашло је укупно 385 особа.

Такође, тренутно је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у изолацији је 15 особа (4 особе позитивних на тест вируса корона и 11 особа у изолацији).

До сада је из болничке изолације Универзитетском клиничком центру Републике Српске изашлo укупно 104 особa.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.