Sign In

Додијељена аута и опрема за сестринство у заједници

Објављено:

Представаници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске уз подршку Владе Швајцарске и Фондације Фами данас су у Дому здравља Зворник, уручили кључеве за три возила за потребе пружања услуга сестринства у заједници руководиоцима домова здравља у Зворнику, Требињу и Теслићу.

Ријеч је о возилима која су набављена у оквиру пројекта Јачања сестринства у БиХ, који финансијски подржава Влада Швајцарске, а спроводи Фондација Фами. Укупна вриједност возила је 86.097 КМ са ПДВ-ом. Подсјећамо, у оквиру овог пројекта у претходном периоду набављена су и три возила за домове здравља у Прњавору, Добоју и Дервенти.

Медицинске сестре и техничари у заједници примарно пружају здравствену његу  за новорођенчад, дојенчад, хронично болесну и ризично угрожену дјецу, труднице и бабињаре, за хроничне  болеснике, старије особе, за особе са инвалидитетом, социјално угрожене особе, кориснике здравствене његе у кући и палијативне његе, као и за све друге потребне групе. Кроз Пројекат јачања сестринства у БиХ осим возила, за домове здравља у претходном периоду набављена је и теренска медицинска опрема неопходна за обављање поливалентне патронаже, као превентивне гране медицине која се бави очувањем и унапређењем здравља и подизањем опште здравствене културе становништва.

У Зворнику је данас организована и кућна посјета кориснику услуга сестринства у заједници, а којем овај вид пружања здравствене његе представља значајну подршку. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.