Sign In

Уручени кључеви десет савремено опремљених санитетских возила

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић уручили су данас кључеве савремено опремљених санитетских возила руководиоцима десет здравствених установа из Републике Српске. 

Нових десет санитета, укупне вриједности 1,32 милиона КМ, набављено је у оквиру реализације Хитног пројекта COVID-19 који спроводи Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске. Возила су набављена у складу са прописима за набавке Свјетске банке, чијим кредитним средствима се и финансира овај пројекат.

Кључеви возила уручени су руководиоцима ЈЗУ Болница "Србија" Источно Сарајево, Дом здравља Бања Лука, Дом здравља Бијељина, Дом здравља Вишеград, Дом здравља Зворник, Дом здравља „Свети Пантелејмон" Котор Варош, Дом здравља „Др Младен Стојановић" Лакташи, Дом здравља „Др Стојана и Љубица" Рудо, Дом здравља Угљевик и Дом здравља „Свети Врачеви" Челинац.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић честитао је руководиоцима установа, истичући да су возила додијељена здравстевним установама широм Републике Српске, у складу са њиховим потребама. Он је подсјетио да се континуирано ради на опремању, обнови и изградњи нових објеката у здравственом систему Републике Српске.

Подсјећамо, ово је друга набавка савремено опремљених санитетских возила које је за потребе здравствених установа и заштите здравља становништва обезбиједила Влада Републике Српске у оквиру реализације истог пројекта. Претходно су набављена и испоручена санитетска возила за 15 здравствених установа, односно за 11 домова здравља, затим болнице у Бијељини и Приједору, за Специјалну болницу „Мљечаница", те за Универзитетски клинички центар Републике Српске, а која су у употреби већ годину дана. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.