Sign In

Договорена сарадња у области превенције болести

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић састао се данас са директором Регионалне канцеларије Свјетске здравствене организације за Европу Хансом Клугеом на маргинама Другог међурегионалног састанка високог нивоа о здрављу избјеглица и расељених лица Европе, Африке и Медитерана, која се одржава у Египту у организацији Свјетске здравствене организације.

Теме састанка били су нови системски закони у здравственом систему Републике Српске и њихова будућа примјена у организацији ефикасне, доступне и квалитетне заштите за грађане Републике Српске. Министар Шеранић је упознао доктора Клугеа са тренутним инвестиционим пројектима изградње нових и реконструкције постојећих болничких комплекса у Републици Српској, као и о намјери Владе Републике Српске да у будућности у Бањалуци изгради савремени Медицински комплекс.

„Између осталог, разговарали смо и о техничкој и финансијској помоћи Свјетске здравствене организације за истраживање, знање, ставове и праксу у вези са вакцинацијом против хуманог папилома вируса. Такође, биће нам значајна и подршка едукацији здравствених радника у реализацији програма вакцинације против ХПВ-а, а у плану је и развој скрининг програма карцинома грлића материце у Републици Српској. Разматрали смо и потребу израде студије процјене стања интрахоспиталних инфекција у Републици Српској", поручио је министар Шеранић након састанка.

Министар Шеранић је захвалио доктору Клугеу на конкретној подршци Свјетске здравствене организације здравственом систему Републике Српске, а посебно за будуће активности које ће бити усмјерене на промоцију здравља и превенцију болести.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.