Sign In

Министар Шеранић учествовао у раду округлог стола о дијабетесу

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић учествовао је на округлом столу под називом "За живот са мање боли" у организацији Удружења особа обољелих од дијабетеса "DIJABETNo1" који је одржан на Медицинском факултету Универзитета у Бањој Луци.

Министар Шеранић је захвалио организаторима за позив да буде дио скупа, истичући да су њихове сугестије важне за Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и за њега лично.

У Републици Српској, додао је, ради се на унапређењу система, у циљу побољшања квалитета живота осова обољелих од дијабетеса.

По његовим ријечима, у протеклих осам мјесеци у Републици Српској усвојено је више законских рјешења која омогућују бољу здравствену заштиту и обољелим од дијабетеса.

"То су законски оквири који омогућавају убрзанији развој када говоримо о лицима обољелим од дијабетеса, али и свима који болују од масовних незаразних болести", рекао је министар Шеранић.

Декан Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Ранко Шкрбић рекао је да је на округлом столу покренута иницијатива која има за циљ да се осигура боља здравствена заштита за дјецу и омладину тиме што би био обезбијеђен довољан број сензора контитинураног мјерења глукозе и инсулинских пумпи, те да ова инцијатива заслужује подршку. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.