Sign In

Отворена прва Банка хуманог млијека

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, заједно са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и директором Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владом Ђајићем, отворио је данас Банку хуманог млијека у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.

Тиме је озваничен завршетак пројекта адаптације и опремања простора Банке хуманог млијека и поликлиничког дијела Клинике за дјечије болести УКЦ-а у коју је уложено 1.496.108 КМ.

Министар Шеранић нагласио је да је отварање Банке хуманог млијека показало да солидарност и јединство у здравственом систему могу да одговоре на најтеже препреке.

Он је захвалио предсједници Жељки Цвијановић за подршку активностима које се односе на оно што је најбитније за здравство, а то су дјеца.

"Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске је ту да заједно са Владом подржи све важне и добре пројекте који су од интереса за све нас, како за грађане, тако и за нас здравстене раднике", истакао је министар Шеранић.

Циљ оснивања Банке хуманог млијека јесте да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којој није доступно мајчино млијеко, осигура донирано хумано мајчино млијеко.

 Средства за оснивање прве Банке хуманог млијека у Републици Српској прикупљена су у оквиру хуманитарне кампање "С љубављу храбрим срцима" коју је покренула предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, а на иницијативу Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце "Мрвице".
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.