Sign In

Промоција здравља и социјализације кроз пројекат "Фудбал у школе"

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић присуствовао је данас првој сједници Организационог одбора новог пројекта "Фудбал у школе" за основце из цијеле Републике Српске.

Иницијатор овог пројекта је Фудбалски савез Републике Српске из којег истичу да су као кровна фудбалска организација у Републици Српској дошли су на идеју да путем пројекта „Фудбал у школе", који је кроз програм свог финансирања подржала Европска фудбалска федерација (УЕФА), покушају да промовишу важност спорта у школама, дају прилику талентованим клинцима да се докажу и направе искорак, те да се прати њихов антропомоторички развој и оно што је можда најважније - да се кроз игру и утакмице покуша утицати на свијест да је квалитетније вријеме провести са другарима на игралишту, него дописивати се путем друштвених мрежа.

Циљ је, додају, да се у пројекат укључи што више дјечака и девојчица, а то је прилика и да се открију фудбалски таленти.

Након сједнице, одогране су и ревијалне утакмице у Спортском центру „Борик", којима је симболично означен почетак овог пројекта који ће обухватити општинска, регионална и републичко такмичење у фудбалу за основце. 

Министар Ален Шеранић рекао је да ће реализацијом овог пројекта заједно са дјецом бити промовисано здравље и рад на социјализацији.

"Институционално је важно да ово није питање само ресора здравља, већ свих осталих. Овај пројекат и краткорочно и дугорочно доприноси здрављу становнивника Републике Српске", рекао је министар Шеранић.

Директор пројекта Србољуб Вуковић рекао је да се пројекат, који кроз грант финансира УЕФА, реализује под мотом "Здраво дијете, здрава школа", те да је пројекат бесплатан за дјецу и њихове родитеље.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.