Sign In

Почела имунизација здравствених радника

Објављено:

​Имунизација против вируса корона у Републици Српској почела је данас вакцинацијом здравствених радника, а прве дозе руске вакцине "Спутњик В" примили су запослени на Универзитетском клиничком центру Републике Српске. 

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић присуствовао је почетку вакцинације, те је најавио да ће се и он вакцинисати, као први међу једнакима, када почне масовна вакцинација грађана у Републици Српској.

"Овим је учињен први корак и у промоцији вакцинације у Републици Српској, а све то је резултат тога што смо кроз институције Републике Српске успјели да обезбједимо одређене количине "Спутњик В" вакцине за вакцинацију, у првом реду наших здравствених радника, а онда и свих других становника у Републици Српској", нагласио је министар Шеранић присуствујући почетку имунизације против вируса корона у Бањој Луци.

Министар Шеранић је рекао да је сретан што има прилику да присуствује првој вакцинацији у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, те да подржим колеге, здравстене раднике, да се заједнички  даље настави успјешна борба против пандемије вируса кора, како је то и до сада рађено. 

"Надам се да ћемо у овој години имати и нешто другачије услове живота него у претходној години коју је обиљежила пандемија вируса корона", порука је министра Шеранића, који је упутио и апел да се вакцинација не користи у политичке сврхе, јер је она највеће јавно-здравствено достигнуће човјечанства.

Министар је још једном позвао на солидарност, како би процес вакцинације био урађен онако како треба и доликује, а грађане је позвао да приступајући вакцинацији сви скупа помогну у бољој контроли епидемије.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.