Sign In

Почела вакцинација здравствених радника у Болници Градишка

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изразио је задовољство почетком имунизације здравствених радника у Градишци вакцином "спутњик ве" против вируса корона, истакавши да је приоритет сачувати здравље оних који брину о здрављу других.

Министар Шеранић је навео да ће дио здравствених радника из свих болница у Републици Српској бити обухваћен овом првом вакцинацијом, за коју је обезбијеђено 2.000 доза вакцина за 1.000 људи.

Он је појаснио да ће се масовна вакцинација вршити приоритетно у домовима здравља, а да ће вакцинални пунктови бити успостављани само ако се за то укаже потреба.

"То ће дефинисати сам број лица која се буду пријавила за вакцинацију, а сама масовна вакцинација ће зависити и од динамике пристизања вакцина. Институт за јавно здравство ради на свим предвиђеним активностима, завршили су до сада обезбјеђење услова за хладни ланац за пренос вакцина и набавку потрошне медицинаке опрема која је неопходна за вакцинацију", рекао је министар Шеранић.

Ресорни министар данас је искористио посјету Болници у Градишци да обиђе радове који су завршени у оквиру реконструкције објекта ове здравствене установе, те да са директором Рајком Додиком разговара о успостављању Интегрисаног здравственог информационог система у овој установи.

Додик и још 15 здравствених радника из ковид одјељења примили су данас вакцину против вируса корона, те је истакао да је убијеђен у њену ефикаснот.

Он је навео да је у ковид одјељењима у Болнице у Градишци тренутно збринуто 46 пацијената, са средње тешком и тешком клиничком сликом, од којих је по седам витално угожено или на респиратору.

Начелник ковид одјељења Болнице Градишка Бранка Милошевић рекла је да су вакцине једно од највећих достигнућа у борби против вируса корона, које једине у овом тренутку могу да спасе човјечанство.

Она је истакла да је данас примила вакцину да би била примјер својим сарадницима и пацијентима. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.