Sign In

Болница у Бијељини прва почела са координацијом рада са домовима здравља

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите  Ален Шеранић посјетили су данас Болницу "Свети Врачеви" у Бијељини, гдје су одржали састанак са руководством ове здравствене установе. 

Министар Шеранић рекао је да је координација рада домова здравља и болница прво почела у Бијељини, гдје су први кренули са кориштењем тог механизма, како би се најбоље одговорило на изазове пандемије.

Бијељински дом здравља је међу првима формирао и дневну болницу, што је у многоме олакшало и притисак на болницу и могућност пружања и других услуга, за друга обољења, а које болница такође мора да пружа за добробит становништва, рекао је министар Ален Шеранић током посјете.

Министар Шеранић је похвалио рад бијељинске болнице, као и дома здравља, додајући да и процес вакцинације у овом граду иде врло успјешно. 

Са већом количином вакцина које запримимо може се очекивати да се убрза процес вакцинације широм Републике Српске, а завршетак вакцинације биће и најбоља контрола епидемије, нагласио је министар Шеранић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.