Sign In

Планира се развој здравственог туризма у "Мљечаници"

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са министрима у Влади Републике Српске посјетио је Специјалну болницу за физикалну медицину и рехабилитацију “Мљечаница” у Козарској Дубици, гдје су са руководство ове установе разговарали о њеном даљем развоју.

Министар Шеранић нагласио је да су током посјете министри имали прилику да виде да је у овом комплексу успјешно реализовано све о чему се претходно разговарало и на чему се заједно радило.

 "То нам даје увјерење да спремно идемо даље у реализацију планова који се тичу здравственог туризма у овој установи, заједно са Министарством трговине и туризма и уз подршку цијеле Владе Републике Српске", рекао је министар Ален Шеранић.

По његовим ријечима, очекује се да "Мљечаница" за двије до три године буде установа која ће свима бити на понос. 

Директор Специјалне болнице "Мљечаница" Дарко Бањац објаснио је планове за развој здравственог сегмента рада ове установе, истичући да су у том циљу већ реконструисане кинези сала, затим сала за електро терапије, све љекарске ординације, кухиња, лабораторија, сала за ултразвучну дијагностику, а замијењена је и столарија у склопу пројекта енергетске ефикасности.  

Визија је, истиче директор Бањац, да се у "Мљечаници" изгради дијагностички центар са најсавременијим дигиталним CT и  RTG апаратима, који у односу на садашње апарате зраче 43 одсто мање, као и да се опреми једна од најсавременијих лабораторија у региону.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.