Sign In

Министар Шеранић посјетио Удружење "Дуга" и дневни центар при Центру за социјални рад Градишка

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетио је данас Удружење родитеља дјеце са аутизмом "Дуга" у Градишци, гдје је истакао да су начин рада ове асоцијације и његова сарадња са локалном заједницом примјер како на најбољи начин обезбједити подршку и квалитетне третмане дјеци са потешкоћама у развоју.

"Задовољан сам оним што сам чуо од стручних лица која раде са дјецом са аутизмом, психолога, логопеда, дефектолога, на који начин раде и какву сарадњу имају са Домом здравља Градишка и школама у овој локалној заједници. Овај модел рада ћемо промовисати и у дугим локалним заједницама у Републици Српској и то ће сигурно увијек имати подршку Министарства здравља и социјалне заштите", истакао је Шеранић.

Предсједник Удружења "Дуга" Саша Касагић захвалио је Шеранићу за посјету, наводећи да је и то доказ да је рад овог удружења препознат као квалитетан.

Касагић је истакао да су се у Удружењу трудили да на све начине пруже подршку дјеци са потешкоћама у развоју и нису жељели да буду ван система.

"Ми желимо да будемо подршка у свим активностима и да у сарадњи са Центром за социјални рад, школама и предшколским установама наставимо и даље са нашим активностима. Због тога нам је веома битна подршка локалних, али и републичких институција. Наша активности нису само усмјерене према дјеци са потешкоћама у развоју, него настојимо да будемо подршка и њиховој браћи, сестрама и родитељима", рекао је Касагић.

Он је навео да је Удружење "Дуга" у Дневном центру Центра за социјални рад у Градишци обезбиједило по минимално два третмана седмично код логопеда, психолога и дефектолога за 35 корисника, за које финансирају и школу спорта.

Директор Центра за социјални рад Раде Цумбо изразио је да задовољство што је модел пружања услуга дјеци са потешкоћама у развоју у Градишци, који се реализује уз подршку ове установе и Градске управе, дао одличне резултате и постао добар примјер другима у Републици Српској. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.