Sign In

Потписан уговор за изградњу нове болнице у Требињу

Објављено:

Уз присуство највиших званичника Републике Српске, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци свечано потписао Уговор за реализацију пројекта „Пројектовање, изградња и опремање нове ЈЗУ Болница Требиње“ по принципу „кључ у руке“ са заступником изабране групе понуђача „HERC GRADNJА“ д.о.о. Билећа Ђорђем Вујовићем. 

Подсјећамо, Влада Републике Српске се на 5. сједници одржаној 26. јануара 2023. године упознала са Информацијом о потписивању Уговора за реализацију пројекта „Пројектовање, изградња и опремање нове ЈЗУ Болница Требиње“ по принципу „кључ у руке“ и исту прихватила.

Влада Републике Српске задужила је министра здравља и социјалне заштите да потпише уговор за реализацију овог пројекта укупне вриједности 128.448.448,83 KM са ПДВ-ом. 
Средства за реализацију пројекта биће обезбијеђена из буџета Републике Српске. 

Укупна бруто површина болничког комплекса је 17.826 метара квадратних. Болнички објекат имаће  223 кревета и обухватаће одјељења онкологије, пулмологије, инфективно одјељење, одјељење психијатрије, неурологије, интерно одјељење, одјељење нефрологије, порођајно одјељење и гинекологију, одјељење хирургије и урологије, одјељење ОРЛ и офталмологије, ургентни блок са собом за опсервацију, дневне болнице: општа и онколошка, дијализа, хируршку, интернистичку и кардиолошку интезивна његу, полуинтезивну његу, опоравак пацијената – ангиографија и ендоскопија, опоравак пацијената – ОРЛ и офталмологија, одјељење за опоравак уз операциони блок, одјељење за опоравак уз блок оперативне гинекологије и акушерства и интезивну његу – неонатологија. 

Предвиђена је медицинска опрема која треба да задовољи стандарде модерне болнице изграђене у складу са посљедњим технолошким достигнућима, по високим медицинским стандардима и адекватна за пружање планираних медицинских услуга. Комплекс ће садржавати и пратећи објекат техничког блока, надстрешницу за санитетска возила, као и припадајуће колске и пјешачке комуникације заједно са паркинзима и зеленим површинама.

Влада Републике Српске и Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске остају опредијељени за изградњу нових болничких капацитета сходно плану развоја болничких здравствених установа и набавку медицинске опреме, а сљедећи корак након новоизграђене Болнице у Бијељини, потпуно реконструисаног и изграђеног Универзитетског клиничког центра Републике Српске, новоизграђене и потпуно опремљене Болнице у Источном Сарајеву, изградње Болнице у Добоју, као и реконструкције болница у Фочи и Зворнику јесте саврмени болнички комплекс у Граду Требињу.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.