Sign In

Биљежимо мањи број заражених, слиједи нова набавка вакцинa

Објављено:

У Републици Српској биљежимо нешто мањи број заражених особа вирусом корона. Такође, број прегледа у примарној здравствној заштите је нешто нижи, што доводи до тога да имамо и мањи прилив пацијената у болнице, нагласио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Према његовим ријечима процес вакцинације је уз спровођење мјера такође изузетно значајан.      

Републички штаб за ванредне ситуације овластио је данас Институт за јавно здравство Републике Српске да набави још 160.000 доза вакцине против COVID-19 за потребе имунизације 80.000 људи у Републици Српској, а на основу информативне понуде за набавку кинеске Синофарм вакцине.

Министар Ален Шеранић рекао је након сједнице да је Штаб, сходно тој понуди, данас одобрио и реализацију 7.257.600 КМ без ПДВ-а за набавку вакцина, док би Компензациони фонд на основу те одлуке требало да донесе своју одлуку за издвајање средстава.

Ради се о једној дози вакцине од 45,36 КМ без ПДВ-а, односно о двије дозе потребне за укупну вакцинацију једне особе од 90,72 КМ без ПДВ-а.

Поред јединичне цијене саме вакцине, у ову набавку урачунати су сви пропратни трошкови, попут превоза из Кине који пада на терет наручитеља вакцине, трошкова чувања, дистрибуције у Републици Српској, обезбјеђења, итд.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.