Sign In

Министар Шеранић почаствован признањем Савеза глувих и наглувих Републике Српске

Објављено:

Савез глувих и наглувих Републике Српске уручио је данас, на свечаној академији поводом 30 година постојања Савеза, признање и захвалницу министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Алену Шеранићу за допринос у раду Савеза и афирмацију глувих и наглувих лица.  Признање министру Шеранићу уручила је предсједница Савеза Дубравка Остојић.

Министар Ален Шеранић рекао је да осјећа велику част и захвалност због признања Савеза глувих и наглувих Републике Српске и поручио да ће надлежне републичке институције наставити да унапређују положај ових лица.

Он је рекао да су са Савезом и другим републичким удружењима која заступају одређене категорије лица са инвалидитетом, увијек имали партнерски однос, настојећи да договоре различите врсте рјешења и моделе помоћи.

Он је нагласио да на овом и сваком плану треба да постоји партнерски однос владиног и невладиног сектора с циљем реализације заједничких интереса и циљева.

Предсједник Савеза глувих и наглувих Дубравка Остојић рекла је да у Републици Српској има око 1.000 глувих који се сусрећу са различитим проблемима, међу којима су недовољна заступљеност у медијима и информисаност.

Она је рекла да на том плану медији треба да имају преводиоце знаковног језика, те је изразила задовољство подршком институција када је ријеч о дјеци која имају проблеме са слухом или говором, а похађају школу.

"Република Српска је прва која је увела инклузију дјеце оштећеног слуха у редовну наставу", рекла је Остојићева.

Савез глувих и наглувих је добровољна, хуманитарна и невладина организација, која, између осталог, окупља глуве, наглуве и друге особе, нарочито родитеље или старатеље те дјеце.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.