Sign In

Шеранић и Мекдоналд: Пружање квалитетне здравствене заштите остаје приоритет

Објављено:


Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је данас у свом кабинету са резидентном координаторком Уједињених нација у БиХ Ингрид Мекдоналд (Ingrid Macdonald).  

Током састанка наглашена је квалитетна сарадња Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и мисије Уједињених нација у БиХ, те је разговарано о даљим заједничким активностима, у складу са политикама и стратегијама Владе Републике Српске.

Саговорници су се усагласили да пружање квалитетне здравствене заштите становништву остаје приоритет у раду, при чему посебно важну улогу имају квалитет кадра и његова стална едукација. Оцијењено је да је заједничка визија одрживи систем у области јавног здравства.
 
Министар Шеранић је координаторку Мекдоналд упознао са свим што је у претходном периоду урађено у области здравства у Републици Српској, нарочито у погледу иновирања законодавства и постизања баланса између ефикасности, доступности и квалитета здравствене заштите. Он је оцијенио да је Република Српска врло близу визије Уједињених нација која се односи на универзалну покривеност здравственим осигурањем, с обзиром на то да пружа јако широк обим права осигураника, те да су у вријеме пандемије вируса корона сви грађани били здравствено осигурани. 

Захваливши мисији Уједињених нација у БиХ за подршку у области социјалне заштите, министар Шеранић је нагласио и важност усклађивања активности у циљу повезивања социјалне и здравствене заштите становништва.  

Резидентна координаторка Уједињених нација у БиХ Ингрид Мекдоналд истакла је опредијељеност мисије Уједињених нација у БиХ за наставак подршке и сарадњу на различитим пројектима.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.