Sign In

Министар Шеранић разговарао са руководством Црвеног крста Републике Српске

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима разговарао је данас у свом кабинету са новим руководством Црвеног крста Републике Српске, на челу са предсједником Гојком Грабежом.

У фокусу разговора били су планови руководства за организацију, дјеловање и активности Црвеног крста Републике Српске у наредном периоду, као и најбољи модели за изградњу и јачање партнерских односа и наставак сарадње са Владом Републике Српске.

Министар Шеранић је истакао да му је драго што у новом руководству препознаје велики ентузијазам за обављање хумане мисије Црвеног крста Републике Српске и унапређење рада ове организације са јавним овлашћењима, додајући да ће за то и даље имати подршку Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Саговорнике је упознао са плановима и предузетим активностима на доношењу Закона о Црвеном крсту, као и Закона о хуманитарним дјелатностима који имају за циљ да се ова област унаприједи и што је могуће боље уреди, а што је руководство Црвеног крста Републике Српске поздравило.

Разговарано је и о досадашњим резултатима рада и важности улоге Црвеног крста Републике Српске, будућим програмским активностима, услугама према заједници, те моделима финансирања, а саговорници су се усагласили и да је од великог значаја афирмација волонтеризма у Републици Српској, на којем се и заснива постојање и рад ове организације.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.