Sign In

У РЕПУБЛИКУ СРПСКУ СТИГЛЕ НОВЕ КОЛИЧИНЕ ВАКЦИНЕ СПУТЊИК В

Објављено:

У Републику Српску у оквиру два контигента испоручено је укупно 25.000 доза нових количина друге компоненте вакцина Спутњик В, које су набављене за имунизацију становништва Републике Српске против COVID-19 и за које је средства обезбиједила Влада Републике Српске.

Ријеч о још једној испоруци вакцина руског произвођача у склопу реализације уговора који Институт за јавно здравство Републике Српске има са велепрометником „Krajinagroup".

До сада је, укључујући и ову испоруку, у Републику Српску стигло укупно 249.300 доза прве и друге компоненте ове врсте вакцина. Подсјећамо, према упутствима произвођача ове вакцине, ревакцинација другом компонентом вакцине може се урадити у периоду од 21 до 90 дана након вакцинације првом компонентом.

Нове количине вакцина допремљене су у складиште увозника у Бањој Луци, а по завршетку процедура биће упућене здравственим установама широм Републике Српске за процес вакцинације против вируса корона.

Здравствене установе располажу са довољним количинама вакцина више произвођача, а Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Институт за јавно здравство Републике Српске још једном позивају грађане да се, уколико до сада нису, што прије вакцинишу против вируса корона и на тај начин заштите своје здравље, у циљу што свеобухватније имунизације становништва.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.