Sign In

Министар Шеранић разговарао са представницом УНИЦЕФ-а у БиХ Ровнак Кан

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима одржао је данас у свом кабинету радни састанак са представницом УНИЦЕФ-а у БиХ Ровнак Кан на којем је било ријечи о досадашњој сарадњи на пројектима и плановима за наредни период. Министар Шеранић се захвалио УНИЦЕФ-у на сарадњи, подршци и смјерницама захваљујући којима су направљени значајни помаци у области здравства, раног раста и развоја дјеце, социјалне и дјечије заштите, исхране код дјеце, хранитељства и др. 

 Заједнички је констатовано да је пандемија вируса корона донијела неочекиване изазове у области социјалне и дјечије заштите, те ће у будућем периоду фокус заједничког рада бити ка јачању капацитета локалних заједница, a посебно афирмацији алтернативних облика збрињавања дјеце без родитељског старања.

„Процјена развојних потешкоћа код дјеце примјеном Међународне класификацијe функционисања инвалидитета и здравља такође је врло важан аспект наше сарадње, како из угла правичности остваривања права, тако и са аспекта квалитета живота породице и њеног функционисања у свим сегметима друштва", рекао је министар Шеранић.

Наглашени су значајни резултати остварени у предходном периоду, а тичу се јачања професионалних капацитета социјалних радника, али и потреба да се убудуће у тај процес укључе факултети који образују кадар за рад у установама социјалне заштите, као и будући Завод за социјалну заштиту. Министар Шеранић је нагласио да ће те активности бити дефинисане кроз Стратегију социјалне заштите која је у изради.   

Такође, на састанку је било ријечи и о значају промоције вакцинације, нарочито редовне имунизације дјеце, као и потреби наставка сарадње на пројекту Школске и предшколске установе пријатељи здраве исхране. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.