Sign In

Република Српска упутила 20 камиона хуманитарне помоћи у Турску

Објављено:

Потпредсједник Владе Републике Српске и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и министар пољопривреде шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић испратили су данас конвој од 20 камиона који ће превести хуманитарну помоћ Републике Српске за грађане Турске погођене у недавним разорним земљотресима. Конвој је кренуо из круга Фабрике „Сава Семберија" у Бијељини. 

Хуманитарна помоћ састоји се од хране, ћебади и других потрепштина за угрожено становништво, а министар Шеранић изразио је наду да ће 430 тона ове помоћи Републике Српске бар малим дијелом помоћи народу да преживе ове тешке тренутке.

Министар Шеранић је рекао да су све активности координисане са Турском, Амбасадом у Сарајеву и Конзулатом у Бањалуци, како би тачно знали шта је тренутно неопходно за угрожено становништво.

"Са конзулом Турске сам разговарао и о потребној помоћи у медицинском кадру. Кажу да за сада нема потребе за тим, али Република Српска је спремна да пошаље и те тимове, да и на тај начин пруже подршку турском народу", навео је Шеранић.

Министар је похвалио активности Црвеног крста Републике Српске и Црвеног полумјесеца који су координисали активности и биће подршка да помоћ стигне у Истанбул, одакле ће се дијелити даље према потребама становништва.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић истакао је да је помоћ благовремена и да је ријеч о реалним потребама за угрожена подручја у Турској.

"Захвални смо свима који су учествовали у овој акцији и показали да се Република Српска данас осјећа као дио велике цјелине у свијету", рекао је Минић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.