Sign In

Уручена колица за ККИ Врбас набављена средствима од игара на срећу

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и предсједник бањалучког Кошаркашког клуба инвалида "Врбас" Маринко Умичевић данас су у Бањалуци уручили једном од играча овог клуба специјална спортска колица набављена средствима од игара на срећу, у вриједности 15.000 КМ.

Министар Шеранић је најавио да ће након бити набављена и додијељена и још једна колица у вриједности 15.000 КМ.

Он је подсјетио да је ресорно министарство, у оквиру конкурса за додјелу средстава прикупљених од игара на срећу, за помоћ лицима са инвалидитетом и особа у стању потребе за социјалну заштиту омогућило дозначавање одређених средстава за овај спортски клуб - за куповину спортских колица за играче који представљају Бањалуку, Републику Српску, не само у локалним и регионалним лигама, него и много шире.

"Кошаркашки клуб инвалида "Врбас" био је учесник Лиге шампиона и као такав важан је репрезент Бањалуке и спорта у Републици Српској", нагласио је министар Шеранић, честитајући овом клубу успјешне досадашње резултате.

Предсједник Кошаркашког клуба инвалида "Врбас" Маринко Умичевић рекао је да клуб има подршку министра Шеранића и предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић када је ријеч о могућности укидања ПДВ-а за колица и спортска помагала. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.