Sign In

Центру за социјални рад Рибник уручено ново теренско возило

Објављено:


Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић симболично је данас директорки Центра за социјални рад Рибник Санели Лучар уручио кључеве теренског возила у вриједности 39.500 КМ које ће служити за пружање услуга на терену и повећање мобилности стручних радника ове установе.

Влада Републике Српске обезбиједила је 30.000 КМ за аутомобил "дачија дастер", а остатак општина Рибник.

Министар Шеранић је изразио задовољство реализацијом договора од прошле године у вези са унапређењем квалитета рада Центра за социјални рад у Рибнику.

"У посјети коју сам имао прошле године у договору са начелником општине Рибник и директором Центра разговарали смо о томе како да дођемо до возила које је потребно општини Рибник како би пружали квалитеније услуге социјалне заштите", рекао је министар Шеранић.

Он је навео да су средства обезбијеђена програмом Министарства, односно кроз конкурс о расподјели средстава од игара на срећу.

"Управо добри ефекти тог закона се показују сада конкретно на овом примјеру", рекао је министар Шеранић.

Он је честитао директору Центра и начелнику општине на сарадњи, истичући да је ово један од примјера како локална заједница, републичка власт, прије свега, Влада Републике Српске могу заједнички да суфинансирају и раде пројекте за интерес грађана.

Директор Центра за социјални рад Рибник Санела Лучар рекла је да набавка теренског возила има изузетан значај за ову установу, с обзиром на то да је Рибник рурална и брдско-планинска општина, а да је циљ се дође до сваког корисника.

Она је захвалила ресорном министарству, односно Влади Републике Српске и општини Рибник што су препознали значај овог возила за потребе Центра за социјални рад који има више од 500 корисника.

Начелник општине Рибник Небојша Караћ истакао је да је ово један у низу успјешно реализованих заједничких пројеката са Владом Републике Српске, те захвалио министру.

Караћ је рекао да Рибник спада у ред неразвијених општина и да му оваква помоћ јако много значи.

Он је додао да је буџет Центра за социјални рад Рибник више од милион КМ, те да се покушава свим корисницима ове установе изаћи у сусрет.

Караћ је нагласио да је много потреба у локалним заједницама као што је Рибник, те да се уз подршку Владе и рад општине иде ка зацртаном циљу да се омогући свим грађанима да остану да живе у тој општини.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.