Sign In

Грчки медији о „невидљивим херојима“

Објављено:

О кампањи у којој се позивају сви грчки добротвори и хуманисти који су за вријеме рата у БиХ помагали дјеци из Републике Српске пишу бројни медији у Грчкој. Причу о невидљивим херојима портал ГРтајмс (GRtimes) је представио као пројекат од изузетног значаја за српски и грчки народ, а који је Република Српска покренула јер до сада нико није документовао овај догађај, не постоје званични подаци о броју дјеце, ни имена свих грчких добротвора. Жеља Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске и Представништва у Солуну је, пишу, да се један такав хуман гест грчког народа сачува од заборава.     

Шеф Представништва Републике Српске у Грчкој гостовала је на државној „ТВ 100" (емисија EpikerotitaLive) и том приликом је причала о пројекту, будућем документарном филму и монографији која ће објединити сва свједочења. Након гостовања, представништву су се јавиле многе породице и тренутно је евидентирано око 200 случајева. Такође, видео позив са познатим грчким глумцем Јанисом Серветасом у главној улози, пуштаће се на поменутој телевизији у наредних седам дана два пута дневно.

О потрази за невидљивим херојима грчке писали су и Паралаксимаг (Parallaximag), Делтањуз (Deltanews), Ситипортал (Cityportal) и бројни други грчки медији. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.