Sign In

Западни Балкан сусреће Јапан

Објављено:

​Министарство спољних послова Јапана (MOFA) и Регионална канцеларија за младе (RYCO) објавили су конкурс за размјену младих „Западни Балкан сусреће Јапан: Мост ка будућности" – MIRAI. Рок за пријаву је 22. фебруар 2021. године до 23:59 часова.

Програмом је предвиђено да учесници проведу око једну недјељу у Јапану разговарајући о актуелним темама, размјењујући искуства са младима из Јапана, развијајући интеркултуралне вјештине, посјећујући и истражујући јапанску културу и уче о најсавременијим технологијама.

Посјета ће бити организована за 11 студената у периоду од 10. до 18. маја 2021. године.

На предметни конкурс могу се пријавити студенти дипломског или постдипломског студија, старости од 20 до 25 година из БиХ, Албаније, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Косова*.

Детаљне информације о Позиву доступне су ОВДЈЕ.

„Западни Балкан сусреће Јапан: Мост у будућност" је програм размјене младих, који се у оквиру програма MIRAI организује од 2018. године, са циљем да продуби разумијевање учесника о Јапану и његовој политици, да промовише међусобно разумијевање и помирење путем интелектуалне и културне размјене и изгради основу за будуће пријатељство и сарадњу између Јапана и земаља Западног Балкана.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.