Sign In

Информације за стране држављане у Русији

Објављено:

8. децембра 2020. године у Санкт Петербургу је одржан округли сто о питањима удобног и сигурног боравка туриста у Санкт Петербургу. Организатори оклуглог стола су Комитет за развој туризма Санкт Петербурга и Санкт Петербуршка државна буџетска институција „Градски туристичко информативни биро". Догађај је био организован уз подршку Комитета за спољне односе Санкт Петербурга. У овом догађају учествовало је Представништво Републике Српске у Руској Федерацији.

Током округлог стола, Елена Владимировна Котљарова, заменик шефа Одељења за радну миграцију Управе за миграцију Главне управе Министарства унутрашњих послова Русије за Санкт Петербург и Лењинградску област, пружила је информације о продужењу рока важења докумената који страним држављанима омогућавају боравак у Руској Федерацији.

Од страних држављана није потребно да предузимају радње на продужењу рока привременог боравка (укључујући продужење виза), рока за регистрацију у месту боравка, рока привременог и сталног боравка (укључујући продужење дозволе боравка), рока важења потврде о привременом азилу, избегличких потврда, ако исти рокови истичу у периоду од 15. марта до 15. децембра 2020. године. Важност наведених докумената, ако им је рок истекао у периоду од 15. марта до 15. децембра 2020. године, продужава се за 276 дана од дана истека.

Пријава у месту пребивалишта страног држављанина на адреси резиденцијалне просторије, чија је важност истекла у периоду од 15. марта до 15. децембра 2020. године, важи 276 дана од дана истека рока важења назначеног у ознаци о регистрацији страног држављанина у месту пребивалишта. У случају промене пребивалишта, страни држављанин мора да се пријави у месту боравка у року од 7 радних дана у локалном одељењу за миграцију Главне управе Министарства унутрашњих послова Русије.

У случају губитка миграционе картице, страни држављанин мора, у року од 3 календарска дана, поднети захтев за нову миграциону картицу локалном одељењу за миграцију Главне управе Министарства унутрашњих послова Русије. Нова миграциона картица биће издата у року од 3 радна дана.

Тренутно је у Руску Федерацију дозвољен улазак држављана следећих држава: Абхазије, Белорусије, Велике Британије, Египта, Казахстана, Киргистана, Кубе, Малдива, Уједињених Арапских Емирата, Сејшела, Србије, Танзаније, Турске, Швајцарске, Републике Кореје, Етиопије, Јапана.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.