Sign In

Координација републичких органа у изради Програма интегрисања

Објављено:

Представници Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу одржали су низ састанака са свим министарствима у Влади Републике Српске, а у циљу даљег консултовања у погледу израде Програма интегрисања БиХ у Европску унију (Програм).

У том смислу, на састанцима су размијењена досадашња искуства у погледу реализације почетних фаза у изради Програма, и то:

1. Одређивање приоритета

  • одређивање приоритетних препорука Европске комисије за чију реализацију ће у сљедећим фазама израде Програма бити потребно планирати мјере и
  • одређивање приоритетних прописа Европске уније (ЕУ) са којим ће се усклађивати прописи у Републици Српској и осталим правним системима у БиХ, те

2. Унос постојећих прописа који су усклађивани са прописима ЕУ.

Такође, разговарало се о значају израде Програма, улози чланова радних група за европске интеграције у том процесу, значају подршке институција Републике Српске својим представницима у радним група за европске интеграције, те о другим актуелним питањима. Усаглашени су ставови за даље дјеловање институција тј. чланова радних група у наредним фазама израде Програма.

Састанци су одржани поштујући све прописане епидемиолошке мјере, због чега су поједини састанци организовани путем online платформи.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.