Sign In

Министар Клокић са представницима Шаховског савеза

Објављено:

​Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић састао се са предсједником Шаховског савеза Републике Српске Александром Ковачем и стручним сарадником Шаховског савеза Републике Српске и предсједником шаховског клуба „Гамбит" из Бањалуке Немањом Шипком.

Том приликом разговарали су о великом успјеху младих шахиста из Републике Српске и освојеном првом мјесту на недавно одржаном међународном мечу са екипама из Русије, организованом поводом 9. јануара - Дана Републике Српске.

Министар Клокић је представницима савеза честитао на резултату и похвалио досадашњи рад и организацију онлајн меча на којем су наступала дјеца до 16 година старости. Нашим и руским малишанима поручио је да резултат ипак не би требало да буде у првом плану, него едукација, дружење и јачање пријатељских односа између два народа.

Завршени турнир је прва активност организована у оквиру потписаног споразума о сарадњи у области шаховског образовања између Шаховског савеза Републике Српске и „Средње школе за опште образовање бр. 5" града Југорск из Русије. Потписани споразум и договорене активности реализују се уз подршку Представништва Републике Српске у Русији.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.