Sign In

Одржава се пети по реду састанак Пододбора за унутрашње тржиште и конкуренцију, укључујући заштиту здравља и потрошача изме

Објављено:

Данас, 28. јануара 2021. године, путем видео-конференције, одржава се пети по реду састанак Пододбора за унутрашње тржиште и конкуренцију, укључујући заштиту здравља и потрошача између ЕУ и БиХ.

Делегацију Републике Српске на састанку Пододбора чине представници Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу, Министарства финансија, Министарства трговине и туризма, Министарства здравља и социјалне заштите, Републичке управе за инспекцијске послове, Агенције за банкарство Републике Српске, Агенције за осигурање Републике Српске и Комисије за хартије од вриједности Републике Српске.

У складу са дневним редом и припремљеним Документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ  са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима: конкуренције и државне помоћи, јавних набавки, банкарског сектора, небанкарског сектора (осигурање, тржиште хартија од вриједности, инвестициони фондови) и других финансијских услуга, јавног здравства (контрола дуванских производа, трансфузија крви, донирање и трансплатација ткива, ћелија и органа, заразне болести, права пацијената у прекограничној здравственој заштити, лијекови) и сл.

Пододбор за унутрашње тржиште и конкуренцију, укључујући заштиту здравља и потрошача између ЕУ и БиХ један je од седам заједничких радних тијела ЕУ и БиХ формираних за праћење спровођења Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, који је ступио на снагу од 1. јуна 2015. године. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.