Sign In

Министар Клокић састао се са амбасадорицом Словеније у БиХ

Објављено:

​​​​​​Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић састао се данас (05.02.2020.године) са почетком у 10.00 часова, са амбасадорицом Словеније у БиХ, Њ.Е. Зорицом Букинац, у свом кабинету.

Министар Клокић је истакао важност сарадње Републике Српске и Словеније, нарочито због искуства у коришћењу ЕУ фондова али и чињенице да је Словенија прошла пут приступања Европској унији, па самим тим постоји простор за сарадњу и размјену искустава у вези са приступањем Републике Српске и БиХ Европској унији.

Саговорници су се дотакли и размјене искустава око испуњења циљева одрживог развоја из Агенде 2030, гдје Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске координише имплементацију ове агенде у Републици Српској, заједно са осталим институцијама на нивоу БиХ.

На састанку се разговарало и о потенцијалним областима за јачање сарадње а саговорници су се усагласили да је најперспективнија економска сарадња јер је Словенија један од највећих регионалних инвеститора на овим просторима.

У пратњи амбасадорице састанку су присуствовали и Марјан Ристић, шеф Конзуларне канцеларије у Бањој Луци и опуномоћени​ министар у Амбасади Словеније у БиХ Габи Маткович.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.