Sign In

Потписан меморандум о разумијевању између Владе Републике Српске и UNDP-а

Објављено:

​Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић и резидентна представница Развојног програма Уједињених нација (UNDP) у БиХ Стелиана Недера потписали су Меморандум о разумијевању између Владе Републике Српске и Развојног програма Уједињених нација.

Сврха потписивања меморандума је одређивање оквира и постизање лакше сарадње између страна потписница, у подручјима од заједничког интереса која укључују одрживи развој, демократску управу, унапређено пружање јавних услуга, јачање социјалне кохезије, односно брже остварење циљева одрживог развоја.

Министар Клокић је истакао да ће потписани документ бити само потврда наставка одличне сарадње коју институције Републике Српске имају са UNDP-ом дужи низ година. Изразио је захвалност за све пројекте које су реализовали у Републици Српској, а посебно на недавној подршци у одговору на пандемију изазвану вирусом корона.

Резидентна представница Недера је истакла да је потписани меморандум значајан јер се њиме дефинишу заједники приоритети и области рада, како би се убрзано радило на рјешавању кључних изазова и испуњавању циљева одрживог развоја прије 2030. године, у складу са Оквиром сарадње за одрживи развој УН-а и БиХ, као и Програмским документом UNDP-а у БиХ.

Прије потписивања меморандума саговорници су одржали састанак на којем су разговарали о заједничким активностима Владе Републике Српске и UNDP-а, са посебним освртом на будуће активности везане за предстојеће кораке у имплементацији циљева одрживог развоја и Агенди 2030. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.