Sign In

Билатерални састанак у области европских интеграција

Објављено:

​Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић разговараo jе данас, у Источном Сарајеву, у склопу билатералних састанака који се одржавају у оквиру 11. заједничке сједнице Владе Републике Српске и Владе Републике Србије, са министром за европске интеграције и Владе Републике Србије Јадранком Јоксимовић.

Министар Клокић је упознао министрицу Јоксимовић о томе шта је до сада урађено по питању 14 кључних приоритета које БиХ треба да испуни на свом даљем путу придруживања Европској унији. 

Током састанка, захвалио се министрици Јосимовић јер је министарство којим руководи пружило конкретну подршку организацијом онлајн обуке на тему „Израда Програма интегрисања“, која је за представнике републичких институција одржана у септембру прошле године. С тим у вези, министар Клокић је представио податке о тренутној фази израде Програма интегрисања БиХ у Европску унију, као једног од кључних приоритета из мишљења Европске комисије.

На састанку је договорена даља сарадња и заједничке активности два министарства. Министар Клокић је изразио велику захвалност министарки Јоксимовић на подршци коју њено министарство пружа у области европских интеграција. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.