Sign In

Министар Клокић разговарао са представником Популационог фонда Уједињених нација

Објављено:

​Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић  разговарао је у свом кабинету са новоименованим представником Популационог фонда Уједињених нација за БиХ (UNPFA) Џоном Кенедијем Мосотијем.

Министар Клокић је истакао важност досадашње сарадње са свим УН-овим агенцијама а нарочито са UNPFA -ом, који своје програме проводи у сарадњи са надлежним институцијама Републике Српске, уважавајући развојне потребе Републике Српске и њене надлежности.

Једна од тема састанка била је популациона политика, тако да је Министар Клокић упознао представника УНПФА са активностима Владе Републике Српске по том питању, али и са детаљима из Програма демографске обнове Српске који садржи приједлоге конкретних мјера за рјешавање проблема одласка људи из Републике Српске и БиХ.

Разговарало се и  о Програму Популационог фонда Уједињених нација за БиХ (UNPFA) за период 2021. – 2025. година који ће бити саставни дио  Оквира развојне сарадње  Уједињених нација  за исти период. Програм уједно представља и остваривање циљева одрживог развоја, а у фокусу ће имати подршку младим људима, мајкама и дјеци, особама треће животне доби.

Саговорници су се усагласили да надлежне институције Републике Српске, поред Програма демографске обнове, имају квалитетне и стратешки важне документе као што су Стратегија за унапређење положаја старијих лица у Републици Српској, Стратегија за унапређење секусалног и репородуктивног здравља у Републици Српској и Омладинску политику, те да по овим али и другим питањима постоји спремност за подршку и заједничку сарадњу Популационог фонда Уједињених нација за БиХ и Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.