Sign In

Министар Клокић у Суботици поводом манифестације "Дани Српске у Србији“

Објављено:

​Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић посјетио је Суботицу и том приликом је разговарао са са градоначелником Стеваном Бакићем и његовим сарадницима.

Суботица је један од градова домаћина у оквиру овогодишњих "Дана Српске у Србији".

Према ријечима Златана Клокића, министра за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске,  Град Суботица је увијек била један од домаћина манифестације „Дани Српске у Србији", а сарадња између ње и Бањалуке ће се интензивирати у наредном периоду. Томе доприносе и бројна завичајна удружења.

„Сарадња између Републике Српске и Републике Србије је никад конкретнија и никад снажнија. Неопходно је да у наредном периоду буде још јача и да заједнички наступамо, пређемо све изазове који су пред нама.", истиче Клокић.

Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији каже да је однос Суботице и Републике Српске прерастао у братски однос и да се сви изазови тако и рјешавају.

„Ово је девети пут да смо са овом манифестацијом у Суботици. Ове године ћемо бити у једанаест градова, реализоваћемо 13 програма, а новина је подстицање сарадње градова и општина из Републике Српске са градовима и општинама из Србије. Добрим примјерима жељели смо да подстакнемо друге и поручимо да је наш пут извјестан једино ако будемо јединствени и сабрани, уједињени у чувању идентитета, традиција, вјере светосавске.", нагласио је Цицовић, додајући да двије земље заједно раде на стратешким пројектима.

 

Извор: subotica.com
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.