Sign In

Одржан пети по реду састанак Пододбора за транспорт, енерију, животну средину и регионални развој између ЕУ и БиХ

Објављено:

Пети по реду састанак Пододбора за транспорт, енерију, животну средину и регионални развој између ЕУ и БиХ, одржан је 20. маја 2021. године, путем видео линка.

Делегацију Републике Српске на састанку Пододбора чинили су представници Министарства саобраћаја и веза, Министарства енергетике и рударства, Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Министарства здравља и социјалне заштите, Министарства унутрашњих послова, Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу и Републичке управа цивилне заштите.

У складу са дневним редом и припремљеним документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарали су о оствареном напретку у протеклих годину дана, у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима:

  • транспорта и транспортне политике,
  • енергетике и спровођења Уговора о Енергетској заједници,
  • сигурности снабдијевања и регионалне сарадње у области енергетике,
  • усклађивања законодавства са правном тековином ЕУ у области животне средине и пратећи стратешки оквир,
  • цивилне заштите,
  • климатских промјена, те
  • регионалног и локалног развоја и другим темама из области које покрива овај пододбор.

Пододбор за транспорт, енергију, животну средину и регионални развој између ЕУ и БиХ један je од седам заједничких радних тијела ЕУ и БиХ формираних за праћење спровођења Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, који је ступио на снагу од 1. јуна 2015. године. 

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.