Sign In

Одржана сједница заједничке Радне групе за развој сарадње између Републике Српске и Санкт Петербурга

Објављено:

Дана 14. априла 2021. године одржана је сједница Радне групе за развој сарадње између Републике Српске и Санкт Петербурга у форми видео-конференције. Том приликом је усаглашаван документ „Мапa пута активности за реализацију списка приоритетних праваца сарадње између Владе Санкт Петербурга (Руска Федерација) и Републике Српске (БиХ) за период од 2021. до 2023. године“. Предметним документом предвиђена је сарадња двије стране у сљедећим областима: индустријски развој и трговина, култура, туризам, образовање, затим у области омладинске политике и сарадње са друштвеним организацијама те спорта и здравства.

Сједницом су предсједавали Хлутков Андреј Драгомирович, замјеник предсједника Комитета за спољне послове Санкт Петербурга и Немања Ковачевић, помоћник министра за међународну сарадњу у Министарству за европске интеграције и међународну сарадњу.

Сједници су присуствовали и представници ресорних министарства Владе Републике Српске надлежних за предвиђене области сарадње и то: Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства здравља и социјалне заштите, Министарства трговине и туризма, Министарства просвјете и културе, Министарства привреде и предузетништва, Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Министарства породице, омладине и спорта, као и директор Привредне коморе Републике Српске.

Током сједнице су усаглашене заједничке активности за период 2021-2023. године, а предвиђено је да Мапа пута буде потписана од стране руководства Републике Српске и Санкт Петербурга приликом одржавања Петербуршког међународног економског форума у јуну 2021. године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.