Sign In

Одржана је TAIEX радионица у области стратешког комуницирања о европским интеграцијама

Објављено:

Стратешко комуницирање о процесу европских интеграција заузима важну улогу у приступању једне земље Европској унији. С тим у вези у Сарајеву је одржана TAIEX радионица на тему стратешког комуницирања о европским интеграцијама у БиХ (4. и 5. март 2020. године).

Циљ радионице је унапређење капацитета органа управе у сегменту комуницирања о процесу европских интеграција, као и представљање изазова са којима се органи управе сусрећу у овој области. Експерти из Холандије, Хрватске и Словеније су учеснике радионице упознали са знањима и искуствима својих земаља у овој области и говорили су о томе шта је стратешко комуницирање, како креирати ефективну поруку, како комуницирати о ЕУ, како користити модерна средства комуницирања итд.

Због тема којима се бави, радионица је првенствено намијењена службеницима за односе с јавношћу и службеницима који се баве европским интеграцијама. Своје представнике на овој радионици имале су сљедеће институције Републике Српске: Министарство правде, Министарство финансија, Министарство унутрашњих послова, Министарство просвјете и културе, Министарство енергетике и рударства, Министарство привреде и предузетништва, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.